sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Lintuset taskuvaippa (oma kaava)

Tämän näköisiä taskuvaippoja on täällä "äidin tehdastuotannossa". Seuraavan koon vaippatarve pääsi (taas!) totaalisesti yllättämään ja nyt yritetään paikata jälleen akuuttia tarvetta nopeaa tahtia. Tyttären kaikki uniajat tulee tehokkaasti hyödynnettyä (jopa ne yöunet, viime yönäkin ehdin itse nukkua sen 4-5h) vaippojen tekoon, mutta onneksi kivoja kuoseja on mukava ommella.

Kaavan kehittelin itse, meidän omia tarpeita huomioiden. Tuo on kutakuinkin sellainen m/l-koko, noin 8kg-13kg kokoiselle lapselle.

Aikaisemmin olemme vaippailleet sisävaioilla ja PUL-kuorilla/villahousuilla, nyt siirrytään vaippojen valmistumisen tahtiin taskuvaippailemaan päivisin. Yövaipoiksi täytyy vielä tehdä sisätäyttövaipat, joita käytetään villahousujen kanssa. Tuohon pomminvarmaan yövaipatukseen en uskalla lähteä kokeilemaan muutoksia, ja mitä turhaan kokeillakaan, kun se on meille toimivaksi osoittautunut!

Eilen tein myös kokeilun, joka osoittautui toimivan oloiseksi. Kerrottakoot sen verran, että tämä äitikin alkaa kokeilla, miten kestoilu sujuu, eli tein siis kestositeen. Noita täytyy kyllä väkertää vielä lisää, saanpahan vihreämmän omatunnon siltäkin osin sitten...

Kestoliivinsuojia olisi muuten myös nyt tuolla. Itsellä ei niille ole tarvetta, mutta saa kysellä, niin voin tarpeeseen niitä tuolta laittaa. Materiaaleina niissä on kosteussulkuna PUL, imuna joustofroteeta ja ihoa vasten kuivaliina. Kuvaa voin myös tarvittaessa laittaa vaikka tänne blogiin.

2 kommenttia:

  1. Oi kun ihana! Meillä on mammojen kestolainaamosta pino taskuvaippoja lainassa. Omana on vaan muutamia kirpparilta hankittuna. Pitäisi ryhdistäytyä ja ostaa lisää.

    VastaaPoista
  2. Mia: Onko teillä taskuvaipat toimineet Lempille hyvin? Meillä käytettiin ennen sisävaippaa+ PUL-kuorta/villahousuja, nyt vasta uuden käyttökoon myötä ollaan siirrytty noihin taskuvaippoihin. Ja hyvin toimii! Ompelukone käy täällä kuumana, kun yritän saada kysynnän ja tarjonnan kohtaamaan muutaman päivän tarpeisiin asti. Lintunen-kuosisia vaippoja on nyt muutamat ja sen lisäksi joitain muita. Kankaita lintusiin on vielä 7 vaippaan ja uusia kankaita on tulossa postin mukana. Vielä ehkä himottais ostaa lisää kankaita ja taitaa itse asiassa tulla tarpeeseen ostaakin! Voisin muuten vinkata hyvän paikan ostaa käytettynäkestovaippoja. Jos siis on tarpeen?

    VastaaPoista