perjantai 25. helmikuuta 2011

Kangaskauppa harmitusta!

Tässä ollaan isimiehen kanssa viikon-parin ajan katsottu, että tytön vaipat alkaa käydä pieniksi. Joten uusien vaippojen suunnittelu alkoikin tohinalla. Tähän asti meillä on käytetty pääasiassa sisävaippaa+PUL-kuorta/villahousuja. Nyt ajattelin, että aloitetaankin uudenlainen vaipatus meille ja tekasenkin taskuvaipat seuraavaa kokoa. Tehtiin paljon pohjatyötä, selattiin nettiä ja mietittiin, mistä saataisiin edullisesti hyviä tarvikkeita. Vaippoja tarvitsee tehdä kuitenkin useamman päivän tarpeisiin, eli meille sopivaksi määräksi olen havainnut noin 20-30 vaippaa/koko. Toki Neela on pottaillut jo puolen vuoden iästä saakka hyvin tuloksin (kakat tulee järestään pottaan(!) ja usein pissatkin) ja vaippojen kulutus/pv vaihtelee suurestikin.

Mutta siihen harmitukseen...
Eilen kävimme hakemassa Eurokankaasta "kokeiluerän" PULia ja kuivaliinakangasta. PUL:n kuosi on "Lintunen":

Jo kaupassa katselin, että kylläpä Täti Tättähäärä leikkaakin kangasta hassun näköisesti, aivan kieroon. Linnuthan tuossa kankaassa ovat suorassa linjassa toisiinsa vaakatasossa ja niiden mukaan seuraaminen kangasta leikatessa oli helppoa siinä vieressä seisojalle. Ajattelin, että kyllähän tuo varmasti huomaa asian ja että varmaan on ottanut asian huomioon ja leikkaa ns. ylimääräistä varaa mukaan. Viimeistään siinä ajattelin Täti Tättähäärän huomioivan asian, kun taittelee kankaan pakettiin. Teki vielä tuon taittelun pöydän takana, etten päässyt itse näkemään, kuinka kankaanreuna juoksee. Nillitys nillitys: se kangas on kiero! Varmistin asian kotona, kun mittasin sen. Että ottaa päähän, tämän kieroon leikkauksen tuloksena (huom! yli 5cm kieroon leikattu) tuosta palasesta ensinnäkin a)maksoin liikaa ja b)siitä saa nyt yhden vaipan vähemmän kuin mitä piti saada.


Suuri Harmitus!


Äh, taidan suosiolla tilailla jostain nettiputiikista lisää kangasta, tarvetta olisi vielä varmaan noin 1.5-2m PULia. Kumma kyllä, mutta nettiputiikeissa ovat aina osanneet leikata kankaat suoraan ja olen aina saanut sitä, mitä olen tilannutkin!

Hyviä vinkkejä kellään? Onko jossain hyviä TARJOUKSIA/ muuten edulliset hinnat ja toimitus. Voi olla ihan yksiväristäkin, kunhan se ei ole valkeaa. :D

3 kommenttia:

  1. Täytyy itse kommentoida omaa tekstiä. :D

    Nettiä selatessani tein sitten tarjouslöydön PUL-kankaista ja edullisilla toimituskuluilla. Eli tilaus lähti "Maaemon kangasaittaan". Oli hiukan erilaisempia kuoseja tuolla (en osaa päättää, tykkäänkö enemmän/vähemmän) kuin yleensä. Mut kolmea eri PULia tuolta nyt on tilattuna. Toivottavasti tulevat pian!

    VastaaPoista
  2. Nyt korjailen ekan viestini tietoja... Sain siis tuon mittavirheen vuoksi 4 vaippaa vähemmän tuosta palasta, enkä vain yhtä. Toinen seikka, kuivaliinaneuloskin oli leikattu vinoon. Toinen reuna oli 96cm, 1m:n maksetun mitan sijaan. Eli siitäkin tulee 4 vaippaa vähemmän, kuin oli suunniteltu.

    Täti Tättähäärä soitti ja kertoi hyvittävänsä OMASTA PUSSISTAAN (ihmeellinen korvausmenetelmä tuolla Eurokankaassa..) minulle uudet 1m:n pätkät sekä PULia, että kuivaliinaa. Kerroin kyllä Täti Tättähäärälle, että omasta pussista minäkin ne kankaat alunperinkin maksoin...

    VastaaPoista
  3. No juu, eurokankaassa on omituinen tuo meininki. Kaveri ollut siellä joskus töissä ja lopetti kun ei ihan ollut kaikista reiluinta menoa aina...

    VastaaPoista