keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Lintusten ryhmähyökkäys!

Luulen tietäväni, mistä näen unta ensi yönä. Tuo lintuset-kuosi on kiva, mutta noin 10 vaippaa siitä ommelleena, alkaa sekin jo tökkiä. Onneksi näyttää kivalle tyttären päällä, niin on vaipanvaihdon ilo tallella.





Tässä osa tämän hetken valmiista lintus-pinosta. Tuosta taitaa puuttua kolme tuon kuosin valmista taskuvaippaa, ovat pesua odottamassa. Uskotte varmasti, että odotan kovasti Maaemosta tekemääni kangastilausta, jossa saapuu uusia kuoseja PULia. Ei millään malttais odottaa, että saa vähän lisää väriä vaipanvaihtoon!

On se ihanan iloisen värikästä puuhaa tämä kestovaippailu. Ei voisi kyllä vähempää kiinnostaa tylsän valkeat kertakäyttövaipat. Ja se niistä syntyvä jätemäärä, Huh! Näin omakotitalossa asuvanahan sitä saisi jäteastian tyhjennysväliäkin tihentää kummasti.

Itse en koe kestovaippailua työläänä. Ja tuo isimieskin on meillä mukana puuhassa täysin, pakko tietty ollakin, kun ei meiltä muista vaippoja vaihtoehtona edes löydy. :D Minä olen meillä se, joka vaipat hankkii (=ompelee), pesee ja huoltaa. Eilen isimies kyllä sanoi, että hänkin haluaa alkaa täyttämään taskuja valmiiksi. Eli täytyy varmaan opetella jättää hänellekin jotain täytettävää, nyt on ollut itsellä tapana täytellä nuo valmiiksi aamulla, tytön istuskellessa potalla. Tällä hetkellä vaippakoneellinen (seassa muutkin 60 asteen pyykit) on pyörinyt taas päivittäin, johtuen tuosta vaippavaraston päivittämisestä. Vaippoja ei vaan kertakaikkiaan ole riittänyt vielä pidemmäksi aikaa. Nyt alkaa kohta puoliin olemaan vaipat kahdelle päivälle, joten pesuväliäkin saa löysätä. Tavoitteena on, että taskuvaippoja ja yövaippoja löytyy 3 vuorokauden tarpeisiin minimissään (meillä kestoillaan myös reissussa ollessa, joten vaippoja saa olla riittävästi).


Tänään viedään kirpparille tavaraa, eilinen ilta menikin  niitä hinnoitellessa. Nyt onkin sitten seuraavien päivien ohjelma selvillä, kun käydään kirppupaikkaa järjestelemässä. Lisää kaappeja täytyy vielä tonkia ja meille turhaa tavaraa laittaa myyntiin. Tällainen kasa lähtee tänään mukaan:

2 kommenttia:

  1. Oi, täältä löytyy toinenkin pul-kuoseihin hurahtanut ;D Tuo lintunen kieltämättä on aivan ylisöpö! Ja mitä enemmän kuoseja tulee, sitä tylsemmiltä vanhat alkaa näyttää ;D Niin se vaan menee....

    Mitä muuten käytät imuina? :)

    VastaaPoista
  2. Heipä hei, uusin lukijani! Kiva kun löysit blogini. :)

    PUL-kuoseja on tosiaan paljon ihania! Meillä on ollut monen moisesta kuoseista vaipattimia ja ihanaa, kun lapsi kasvaa ja SAA tehdä uusia vaippoja, niin pääsee ihastelemaan, että mitähän sitä tällä kertaa ostelis. Juu, olen vaippaholisti! :D

    Imuja meillä on paljon erilaisia. On flanellista taittoimuja, frotee- ja mikrokuitupötköjä, harsoja, hamppua, bampua... Olen pyrkinyt hyödyntämään kierrätysmateriaaleja, kuten vanhoja pyyhkeitä, vaatteita, flanellilakanoita jne. Vähän tilanteen mukaan valitaan sitten imut. Kotona ollessa toimii ihan noi kierrätysfroteisetkin, kun vaippaa ehtii vaihtaa tarpeen mukaan ja pottaillaan paljon (ja pottaan meillä kaikki kakat tehdään ja usein osuu myös pissatkin sinne. Tämä helpottaa vaipparallia huomattavasti!).

    Täytyypä lähteä vastavierailulle. :)

    VastaaPoista