sunnuntai 26. elokuuta 2012

Tarveompelua





Neela on kasvanut kesän aikana huimasti pituutta. Tämän huomasin, kun ilmat viilenivät (vaikka eipä nuo kovin lämpiminä koko kesänä olleetkaan...) alkoi  olla aika kaivaa pitkät housut kaapista jalkaan. Meilläpä ei ollutkaan tyttösen jalkaan pitkiä housuja kovinkaan monia. Ihan parit vain. Loput housuhyllyn sisällöstä muistutti epäilyttävästi kesän cabrimallistoa lahkeen mitaltaan. Nyt lähi viikkoina olemmekin mummin kanssa täydentäneet yhteistyössä tyttösen vaatevarastoa (mummi myös Eetun vaatevarastoa melko ahkerasti), minä aleista ja kirpparilta ostellen ja ommellen.

Tänään sain Täysin Omaa Aikaa, eli isimies on liikenteessä molempian lapsien kanssa. Ensin kävivät Bauhaussissa tarveostoksilla, välissä kotiin syömään koko porukka (Eetulle kunnon maitotankkaukset äidiltä, pelkästään rintamaidolla kun on edelleen) ja syönnin jälkeen säntäsivät vielä kesäkahvilaan mummin ja papan mukanaolovahvistuksella.

Ensimmäisen pätkän hyödynsin Neelan housuihin. Ompelin 5 legginsit, ihan perus trikoiset. Kankaat on Triteksiltä aikoinaan hankittuja. Kaavat on jostain 2011 vuoden OB-lehdestä. Kokoa Neelan housuilla on jo 92cm! :) Itseasiassa tein kyllä 80cm legginsin kaavalla, mutta jatkoin lahkeisiin pituutta runsaasti, noin 92cm leggarin verran. Tuo meidän tyttö on mallia heinäseiväs, niin pysyy pöksyt mukavemmin jalassa, kun ei ole turhaa leveyttä.

Jälkimmäisellä omalla ajalla ompelin eetun tulevia ruokahetkiä odottamaan uudet ruokalaput. Väriä luvassa ruokailuihin siis. :)

Jaahas, auto kaartoi pihaan sopivasti. Hyvästi oma aika, tervetuloa kotiin muu porukka! :)

2 kommenttia: