lauantai 25. helmikuuta 2012

Vauvan pesä


Tänne meille odotetaan pientä tuhisijaa nukkumaan.

Kehikkona tässä on äitiyspakkauslaatikko, sisäpuolelta reunat on pehmustettu ja verhoiltu valkealla puuvillakankaalla. Myöskin ulkopinta on verhoiltu puuvillakankaalla ja kyljissä kulkee kujat liinoille, minkä varassa kehto keinuu katosta. Kehdon liinat on ommeltu myöskin samasta kankaasta. Ylhäällä liinoissa on stoppariompeleet, ettei kehto pääse kaatumaan (=ettei liina luista). Kehdon suorassa olemisen takaamiseksi (=säätövaraksi) laitoin  toiseen liinoista pituuden säätämistä varten tuollaisen metallisen lukon (toinen liina on vakiomittainen, johonka nähden toisen liinan pituus säädetään tasan). Katossa on koukut, jotka on porattu kattokoolauksiin. Yhden koukun kantavuudeksi oli ilmoitettu 150kg, eli kaksi koukkua kantaa sen 300kg. Eiköhän nuo siis yhden vauvan painon verran kannattele. :)


Olipahan pähkäilyä, kuinka tämän toteuttaa TURVALLISESTI ja nätisti. Tyytyväinen olen kuitenkin lopputulokseen. Toimivuus testataan toivottavasti aikaisintaan parin viikon kuluttua, viimeistään reilun kuukauden päästä.

Vielä täytyy alkaa tekemään kauniit liinavaatteet tuonne pesään.

6 kommenttia:

 1. Ihanan oot saanut tehtyä :) Terkkuja <3

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihana! Siellä on mukava vauvan keinua uneen! :)

  VastaaPoista
 3. Vautsi, hieno! Kauheeta et aika menee nopsaan, noin lähellä jo vauvelin syntymä!! :)

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Olisiko mahollista saada "kaavoja" tuollaisen ompelemiseen??

  VastaaPoista
 6. Valitettavasti olen tehnyt tuon ensisängyn mittaa-leikkaa-ompele tyyliin, joten mitään kaavoja minulla ei siihen ole. :( Myöskään mittoja ei ole ylhäällä, koska olen tosiaan työstänyt vaiheen kerrallaan (ja suunnitellut kokonaisuudenkin vaihe vaiheelta vasta tekiessä) ja mittoja en ole ylös laittanut.

  VastaaPoista